Kyra Bououargane - Sebastiaan Frowijn

PINOKKIO *****

Leeftijd 6 +

Na een tour door heel Nederland speelt Pinokkio in ons eigen theater!

Speeldata:

28 juni 14.00 uur / 01 juli 14.00 uur / 02 juli 14.00 uur

Reserveren klik hier

 

Spelers: Sebastiaan Frowijn (toneelschool Amsterdam) en Kyra Bououargane (kleinkunst Antwerpen)
Regie: Hugo Konings

PINOKKIO

Pinokkio” vertelt het verhaal van de houten marionet van houtsnijder Gepetto, die door een goede fee tot leven wordt gewekt. Als Pinokkio belooft zich keurig netjes te gedragen, zal hij een echte jongen worden.
Pinokkio wordt vergezeld door de Krekel, die hem als zijn geweten, moet weten te behoeden voor nare situaties.
Maar dat lukt niet altijd even goed…

Acteurs Kyra Bououargane en Sebastiaan Frowijn nemen samen de tien  verschillende personages voor hun rekening.  De wisselingen van het ene personage naar het andere gaan vloeiend, geloofwaardig en  behoeven zeer weinig hulpmiddelen. Een feest voor het oog, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de oudere kijkers in de zaal. Frowijn maakt gebruikt van meerdere accenten in zijn taalgebruik om de verschillende rollen stuk voor stuk een eigen karakter mee te geven en Bououargane transformeert zonder enige moeite van een lieve, onnozele Pinokkio naar een afgrijselijke koetsier, die stoute kinderen in ezels verandert.

Een interactieve voorstelling, die de kinderen van begin tot eind weet te boeien en waarbij het verhaal zich regelmatig dicht op het publiek afspeelt.

Het multifunctionele decor, ontworpen door Allard Derksen, verandert door middel van een paar eenvoudige handelingen naadloos van de houtbewerkingswerkplaats van Gepetto, in het circus van Stromboli, om vervolgens weer te transformeren in de buik van Monstro de walvis.

Magie
Konings wil de jonge kijkertjes in de zaal meenemen in de magie van de verbeelding en wil vooral de fantasie prikkelen. Wat mij betreft is Konings daar meer dan voortreffelijk in geslaagd. Als je als volwassene ook compleet wordt meegenomen in dit verhaal dan heb je als regisseur samen met je acteurs iets bijzonders gecreëerd.

 

(Tekst Andy Doornhein)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugdtheaterschool, jeugdtheater acteerworkshop, vooropleidingtheater

Foto: Andy Doornhein

De Toneelmeester - acteren - vooropleiding theater – toneelles - acteerlessen - jeugdtheater - workshop acteren – jeugdtheater – toneelschool

Pinokkio - De Toneelmeester - acteren - vooropleiding theater – jeugdtheaterschool

Pinokkio - De Toneelmeester - acteren - vooropleiding theater – jeugdtheaterschool

De Toneelmeester - acteren - vooropleiding theater – toneelles - acteerlessen - jeugdtheater - workshop acteren – jeugdtheater – toneelschool-act2act

Voorstelling Pinokkio Hugo Konings De Toneelmeester

Hebe speelt