Theaterschool Amsterdam / Fotograaf Hugo Konings

Vooropleiding theater Amsterdam

Vooropleiding Theater 

(16 t/m 22 jaar)

 Vooropleiding Theater, Vooropleiding Theater Amsterdam

Spelervaring is wel vereist in de selectie  groep op de maandag en dinsdagavond. Deze groep is speciaal voor spelers met ambitie, talent, doorzettingsvermogen en de perfecte voorbereiding voor een HBO toneelschool.  Maar je kunt je  gewoon aanmelden ook als je geen ervaring hebt in de andere vooropleiding groepen. We vragen dan wel jouw volle inzet en een beetje lef. Deze ingrediënten zijn namelijk nodig om jou een onvergetelijke leerzame ervaring te geven. In de workshops focussen we op verbeeldingskracht, concentratie, spelspanning, vorm, intensiteit, emoties, kwetsbaarheid en fantasie. De Toneelmeester daagt de speler uit zichzelf te exploreren. Tijdens de acteerlessen maak je op professionele wijze kennis met het vak als acteur/actrice. De Vooropleiding  kan dienen als goede voorbereiding voor audities in het reguliere kunstvakonderwijs, HBO Theaterschool en als toelating voor het Talententraject van De Toneelmeester. Dit jaar zijn er 14 spelers aangenomen op de toneelschool. Hiermee is De Toneelmeester al 14 jaar Hofleverancier voor de HBO Theaterscholen

 

 

Selectiegroep(16+) maandagavond 28 Oktober (10 plekken vrij)

ERVARING NOODZAKELIJK

Voor deelname moet je je cv opsturen.

8  weken op de maandagavond 

19.00 uur tot 21.30 

Kosten 224 euro 

 

 

Vooropleidingtheater(beginner) vrijdag 1 november (12 plekken vrij)

8  weken op de vrijdagavond 

19.00 uur tot 21.30 

Kosten 224 euro 

 

Onze vooropleiding theater sluit goed aan bij de HBO Toneelscholen. We hebben intensief contact met de HBO theaterscholen. We lopen mee met audities om inzage te krijgen over de audities. We werken met docenten die jaren lang les hebben gegeven op deze scholen. Ook vragen we net afgestudeerde acteurs onze spelers te begeleiden. Zo hebben we een goed beeld van wat alle scholen willen. We maken de begeleiding bij De Toneelmeester persoonlijk mogelijk. We werken op maat en kijken naar de speler en wat zijn/haar krachten zijn. We geloven in creativiteit, vrijheid en eigenheid en ruimte voor onderzoek. Stelselmatig moeten presteren omdat er steeds een selectie plaats vindt, zoals bij andere vooropleidingen, resulteert vaak in spelblokkades en gefrustreerde acteurs. We selecteren daarom maar twee keer.

Bij het aanmelding van de selectie groep en bij het aanmelden voor Talententraject. Daarna is er rust voor ontwikkeling en tijd voor de audities van de HBO theaterscholen.

Deze veilige en plezierige manier van werken resulteert al jaren in goede resultaten en reviews. (zie wall of fame en Google reviews)

Reviews Google

 

Rachelle van Westerop
*****
De fijnste vooropleiding wat mij betreft. Hugo werkt op een persoonlijke manier aan de talenten en de zwakkere punten van zijn studenten om iedereen zo ver mogelijk te laten komen. Een absolute aanrader, 3 jaar lang les bij Hugo gehad.

 

Rashid Dijks
*****

Bij de lessen van de Toneelmeesters is het meestal gewoon doen. Je krijgt een situatie, opdracht of een monoloog en dat ga je gewoon doen terwijl de rest toe kijkt. Als je dan je ding hebt gedaan krijg je gelijk heel veel terug van de docenten. Ze kunnen echt heel goed observeren en analyseren dus kunnen ze je gelijk vertellen wat je gedaan hebt, hoe dat overkwam en natuurlijk hoe je dat alles kunt verbeteren. Meestal kunnen ze ook gelijk zeggen wat voor persoon je bent na het spelen. Dan weten ze ook gewoon waarom je iets doet of niet doet, het is bijna gezellig. Bij het begin is dat heel erg eng om zo op het podium gegooid te worden en dan zomaar te gaan spelen. Maar zoiets moet je als speler wel kunnen, om gewoon schijt te hebben en te gaan spelen, aan het eind van de scene hoor je wel wat ze er van vonden.

 

Emilio Pramatarov
*****

Ontzettend goede leerschool, fijne docenten en goede sfeer!

 

Charlotte Walthuis
*****
De Toneelmeester is een zeer goede leerschool.
Sinds ik daar lessen volg ben ik gegroeid op verschillende vlakken.
Je leert daar echt te gaan, niet teveel na te denken of te oordelen. Op verschillende manieren spelen met tekst of juist in improvisatie.
De Toneelmeester heeft een fijne locatie in een theater met een leuk café waar je na de les met elkaar kan nabespreken of bijpraten.
Je krijgt les van zeer vakkundige professionele leraren. Elk uniek in zijn/haar manier. En bovenal leer je niet alleen van de leraren maar ook van elkaar.

 

Simone Jansen
*****
De Toneelmeester is een hele fijne Theaterschool! Er wordt heel goed en professioneel les gegeven. Het is een plek waar je alles kunt uitproberen en er hangt een hele fijne sfeer.

 

Aksel Ethem
*****
Meerdere cursussen met veel plezier gevolgd bij De Toneelmeester en ben daardoor enorm gegroeid als speler! Hele dikke aanrader!

 

[wpseo_address show_state=”1″ show_country=”1″ show_phone=”1″ show_phone_2=”1″ show_fax=”1″ show_email=”1″ show_logo=”0″]

 

 

 

 

[wpseo_map width=”400″ height=”300″ zoom=”15″ map_style=”roadmap” scrollable=”1″ draggable=”1″ show_route=”0″ show_state=”0″]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooropleiding Theater

De vooropleiding  is voor jongeren (16 – 24 jaar) met als doel acteur te worden of op een serieuze manier met het vak acteren bezig te zijn. Daarnaast is de vooropleiding theater de ideale manier om je voor te bereiden op één van de HBO theaterscholen.

De vooropleiding theater Amsterdam heeft 5 instapmomenten per les jaar. Verder hebben we voor de jongeren die grote acteer ambities hebben ook nog een intensief toneelschool traject.

Het toneelschool traject biedt de mogelijkheid om je voor te bereiden op de toelating tot de Faculteit Theater van een Hogeschool voor de Kunsten.

Deelname aan het traject is alleen mogelijk door selectie vanuit de vooropleiding. Je krijgt bij de vooropleiding theater onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren. Hierin staat de groei en ontwikkeling van de jonge speler centraal.

 

Vooropleiding Theater Amsterdam

We zijn continu bezig met de ontwikkeling van de jonge speler. De jonge acteur moet zijn grenzen verkennen, ontdekken en zijn kracht vol benutten De persoonlijkheid van de speler staat centraal en we werken sensitiviteit emotionaliteit, concentratie, gevoeligheid, spelinzicht, vertrouwen, lef, intuïtie, verbeelding en transformatie. We werken persoonlijk en maken in het Talententraject een persoonlijke traject per speler. De acteerlessen zijn concreet herleidbaar naar bovenstaande leerdoelen. De workshops zijn persoonlijk, direct en kritisch. Ondanks dat we kritisch zijn blijven we het spel plezier hoog in het vaandel houden. Een acteur zonder plezier is ten doodde opgeschreven. Alle acteurs maken enorme vorderingen, dat is voor ons de basis waarop het zinvol blijft om lessen de lessen te continueren.

De Vooropleiding Theater De Toneelmeester is veelal het traject tussen de jeugdtheaterschool en HBO Theaterschool.

 

Vooropleiding Theater Amsterdam

In de laatste les evalueren we klassikaal of het zinvol is om nog een workshop blok te doen. We hechten waarde aan eerlijke communicatie. Het belangrijkste is dat de speler zich ontwikkeld. We kijken naar je aanwezige spelkwaliteiten Heb je de ambitie om echt acteur te worden dan overwegen we ons Talententraject.

We hebben verschillende vooropleiding groepen verdeeld over niveaus. Voor een aantal talenten is er de mogelijkheid om het intensieve Talenten Traject te volgen. Als je serieuze interesse hebt in onze Vooropleiding theater Amsterdam. Neem contact met ons op.

Vooropleiding theater Amsterdam

Tijdens de theatervooropleiding ervaar, onderzoek en leer je wat studeren aan de toneelschool inhoudt. We besteden veel aandacht aan jouw individuele ontwikkeling en talent.

Als je een HBO toneelschool overweegt, is het verstandig eerst een basis vooropleiding theater en het talententraject te volgen.

Het maakt je bewuster van het vak, wat het allemaal inhoud en en het verhoogt sterk je kansen bij de toelating op één van de 4 HBO toneelscholen. 

Bij toneelspelen gebruik je in de eerste plaats jezelf als instrument.

 

Acteerworkshop Amsterdam

Bij Vooropleiding theater zal hiermee ook in aanraking komen.

Je lichaam en je stem, maar ook fantasie, muzikaliteit, tekstgevoel en emoties zijn allemaal van belang om in te zetten in je spel.

Toneelspelen is letterlijk spelen, zoals kinderen dat doen – je inbeelden dat je iemand anders bent en ergens anders bent – maar acteren is tegelijkertijd een ambacht. Allerlei aspecten van het acteren zijn voor mensen met talent en aanleg door het volgen van lessen te veroveren en te verbeteren.

Er wordt best wat van je verlangd, en de voorbereiding op de lessen vergt wekelijks wel wat tijd, maar als je het oud-VO’ers vraagt,

 

Theatervooropleiding

Bij de Toneelmeester komen vele aspecten van het acteren aanbod.

Een introductie in het toneelspelen voor beginnende spelers. steeds verdere verdieping en verbreding van je mogelijkheden en vaardigheden in het toneelspelen voor gevorderde spelers.

Wil je (verder met) toneelspelen? Kijk bij ons naar het aanbod van workshops en cursussen. We hebben het gedurende jaar talloze instapmomenten.

Het gebeurt ook dat auditanten voor de bacheloropleiding die nog net niet het juiste instroomniveau hebben

Er wordt best wat van je verlangd, en de voorbereiding op de lessen vergt wekelijks wel wat tijd, maar als je het oud-VO’ers vraagt,

De beroepspraktijk van nu stelt hoge eisen aan zangers, dansers en theatermakers en verschillende disciplines als theater.

Vooropleiding Theater Amsterdam

Het gebeurt ook dat auditanten voor de bacheloropleiding die nog net niet het juiste instroomniveau hebben

De belangrijkste voorwaarde is dat je in het jaar dat je mee doet aan de vooropleiding ergens op een theaterschool gaat auditeren als acteur/ actrice, performer of mimer

Maar je hebt dan natuurlijk het voordeel dat je bekend bent bij docenten en met de opleiding, en dat je precies weet wat van je wordt gevraagd. vooropleiding theater Nederland

Er wordt best wat van je verlangd, en de voorbereiding op de lessen vergt wekelijks wel wat tijd, maar als je het oud-VO’ers vraagt,

De beroepspraktijk van nu stelt hoge eisen aan zangers, dansers en theatermakers en verschillende disciplines als theater. vooropleiding theater Nederland

 

Acteerworkshop

 Bij de vooropleiding theater in Amsterdam zitten de acteer talenten van Nederland. Spelers uit heel Nederland en België hebben inmiddels de weg gevonden vaan De Toneelmeester.Vooropleiding theater Amsterdam, vooropleiding theater Nederland

De Theatervooropleiding Amsterdam van de Toneelmeester is bedoelt om je te oriënteren of het vak acteren bij je past en om kennis te maken met dit mooie ambacht. Wil je acteur worden? Is je droom om in toneelstukken of films te spelen. Het is een prachtig ambacht waar maar plaats is voor weinig talenten.

Vooropleiding Theater Amsterdam

In onze theatervooropleiding zal de speler ondervinden dat het ook een moeilijk vak is. Voordat een acteur je meeneemt in een verhaal dat spannend, meeslepend, ontroerend, bizar of heel herkenbaar is, heeft de acteur een lang repetitie proces achter de rug. Tijdens de theatervooropleiding maak je op professionele maar ook speelse wijze kennis met wat het acteer vak inhoudt. vooropleiding theater Nederland

Acteur worden doe je het beste door te studeren aan een van de erkende toneelscholen. De vooropleiding kan je helpen met de voorbereiding voor de audities voor de HBO toneelscholen. Door acteerlessen te volgen bij jeugdtheatergezelschappen of bijvoorbeeld De Toneelmeester zal je kans om aangenomen te worden op een van de toneelscholen toenemen. vooropleiding theater Nederland

Theatervooropleiding Amsterdam

De Toneelmeester  is voor jongeren (16 – 21 jaar) met als doel acteur te worden of op een serieuze manier met het vak acteren bezig te zijn. Daarnaast is de vooropleiding theater de ideale manier om je voor te bereiden op één van de HBO theaterscholen. De vooropleiding theater heeft 5 instapmomenten per les jaar.

Verder hebben we voor de jongeren die grote acteer ambities hebben ook nog een intensief toneelschool traject. Het toneelschool traject biedt de mogelijkheid om je voor te bereiden op de toelating tot de Faculteit Theater van een Hogeschool voor de Kunsten. Deelname aan het traject is alleen mogelijk door selectie vanuit de vooropleiding. vooropleiding Theater Amsterdam. vooropleiding theater Nederland

Je krijgt bij de vooropleiding theater onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren. Hierin staat de groei en ontwikkeling van de jonge speler centraal. Tijdens de Vooropleiding theater ervaar, onderzoek en leer je wat studeren aan de toneelschool inhoudt.

Jeugdtheaterschool

We besteden veel aandacht aan jouw individuele ontwikkeling en talent. Als je een HBO toneelschool overweegt, is het verstandig eerst een basis vooropleiding theater en het toneelschool traject te volgen. Het maakt je bewuster van het vak, wat het allemaal inhoud en en het verhoogt sterk je kansen bij de toelating op één van de 4 HBO toneelscholen. Bij toneelspelen gebruik je in de eerste plaats jezelf als instrument. vooropleiding Theater Amsterdam

Bij Vooropleiding theater zal hiermee ook in aanraking komen. Je lichaam en je stem, maar ook fantasie, muzikaliteit, tekstgevoel en emoties zijn allemaal van belang om in te zetten in je spel. Toneelspelen is letterlijk spelen, zoals kinderen dat doen – je inbeelden dat je iemand anders bent en ergens anders bent – maar acteren is tegelijkertijd een ambacht. Allerlei aspecten van het acteren zijn voor mensen met talent en aanleg door het volgen van lessen te veroveren en te verbeteren.

Vooropleiding theater Nederland

 

Vooropleiding theater Nederland de Toneelmeester. De Toneelmeester is een theater vooropleiding voor de Toneelscholen in Nederland. Onze acteerworkshops sluiten aan op de behoefte van de Theaterscholen: Academie voor dans en theater (AHK) , Uck (toneelschool Utrecht), Artez (toneelschool Arnhem) en toneelacademie Maastricht. vooropleiding theater Nederland

De toneelschool vooropleiding richt zich op de audities van de HBO toneelscholen en alle lessen zijn een afgeleide van wat er op de scholen wordt lesgegeven. Alle docenten bij de vooropleiding en de volwassenen theaterschool hebben een Toneelschool of docentdrama diploma. Ook bij het jeugdtheater is het niveau van de docenten gewaarborgd. De Toneelmeester werkt met gedreven en bevlogen acteurs met een passie voor doceren. Hierdoor is de Toneelmeester de vooropleiding theater van Nederland

Vooropleiding Theater vooropleiding theater vooropleiding theater vooropleiding theater

toneelacademie

toneelacademie

Vooropleiding theater Vooropleiding theater Amsterdam

Theaterschool Amsterdam

Theaterschool De Toneelmeester

workshop acteren, workshop acteren

acteercursus.amsterdam

acteerlessen.amsterdam

theaterschool.amsterdam

toneelschool.amsterdam

vooropleiding theater Nederland