Theaterschool De Toneelmeester Amsterdam / Fotograaf: Malou Kranen

DE MEESTERS

 

Gastdocenten Traject 2018

 

  Ernst Braches Hoofd  Toneelschool Arnhem

  Yvette Fijen Hoofd  Amsterdamse Toneelschool 

  Harm van Geel Hoofd Toneelschool Utrecht

  Woody Richardson Laurens Hoofd performance Maastricht

  Ingejan Ligthart Schenk Toneelschool Arnhem

  Margijn Bosch Toneelschool Arnhem

  Wax Wind Performance Maastricht

Vooroplkeiding theater en jeugdtheaterschool  Marjan Barlage Regie Maastricht

 

  Laurien van Rijswijk Artez Arnhem

 

VAST TEAM:

Hugo Konings

 

Artistieke leiding De Toneelmeester. 10 jaar Artistiek directeur act2act geweest.
Hugo Konings (23 januari 1973)  is een Nederlandse acteur en zanger. Hij studeerde in 1996 af aan de Toneelschool Amsterdam en heeft verschillende rollen gespeeld in films, televisieseries en theater. In 2001 ontving hij voor zijn one-man show Co-Starring de CJP Podium-prijs beste toneelstuk en het Berlins Jeugd Festival Award. Konings speelde onder andere in Knofje. De Club van Sinterklaas, Klokhuis, Wild romance, Feestje, Snow fever. Konings is tevens componist en zanger en heeft kortstondig een contract gehad bij Warner Bros en voorzag vele toneelstukken van muziek. Oprichter van studio act2act waar hij 10 jaar lang les gaf. Oprichter en Artistiek directeur De Toneelmeester.Interview DWDD

 

Allan Zipson  

30 jaar verbonden met AHK (Theaterschool)
Allan Zipson is naast regisseur van meer dan 80 theatervoorstellingen, al 30 jaar verbonden aan de ATKA, de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Naast optredens in Nederland, heeft hij producties en theaterprojecten georganiseerd in Engeland, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Rusland, Polen, het Palestijnse gebied de Gazastrook, en Curaçao. Allan Zipson is in zijn loopbaan artistiek directeur geweest van twee professionele theatergezelschappen. Ook werkte hij als creatief Trainer buiten het Theater waar hij de nadruk legt op het ontwikkelen van creatief bewustzijn en het gebruik van intuïtie

Bart Kiene

20 jaar verbonden met AHK Theaterschool

Bart Kiene studeerde in 1974 af aan de Toneelschool Amsterdam.
Hij was langere tijd verbonden aan het Nationaal Toneel, waar hij zich ontwikkelde van acteur tot regisseur. In 1986 sloot hij zich aan bij de cabaretgroep Purper. Kiene werkt een aantal jaren als vaste theaterdocent bij Theaterschool en Academie voor Kleinkunst te Amsterdam.

Herman Bolten  

Theaterschool amsterdam

Specialist Meisner ActeertechniekHerman is acteur en acteurstrainer. Al tijdens zijn opleiding aan de Toneelschool werkte hij met de Meisner Acteertechniek. Hij specialiseerde zich in deze acteerbenadering en volgde zijn opleiding in Portland (USA). Aangevuld met zijn ruime ervaring als acteur in het in het professionele werkveld traint hij acteurs.

Michiel Nooter

Afgestudeerd aan de Toneelschool Arnhem. Michiel Nooter (1965) heeft in het theater onder andere gespeeld bij het Nationale Toneel, Golden Palace, Keesen & Co en de Theatercompagnie. Op televisie was hij te zien in series als ‘Luifel & Luifel’, ‘Baantjer’, ‘Blauw Blauw’, ‘Kinderen geen Bezwaar’, ‘Kees & Co’ e.v.a. En voor film speelde hij rollen in onder andere: ‘Wild Romance’, ‘Lek’, ‘All Stars’ en ‘Alles is liefde’. Bij Suburbia speelde Michiel eerder in ‘KUNST’ en ‘Momenten van Geluk’.

Saskia Temmink

Temmink rondde haar middelbare school af aan het Sint-Vituscollege te Bussum. Ze ging vervolgens studeren aan de Toneelacademie in Maastricht, waar ze in 1990 afstudeerde. Temmink maakte onder andere deel uit van de theatergroepen HollandiaCarrouselOrkater en Toneelgroep Amsterdam.

Ze speelde ook in verschillende tv-series. Vanaf 1996 speelde ze de rol van Pup Bussink in de dramaserie Oud Geld. In 1998 won Temmink voor deze rol een Gouden Kalf in de categorie beste actrice in een televisiedrama.

Dorine Niezing

Dorine Niezing studeerde in 1993/94 af aan de toneelschool en kleinkunstacademie in Amsterdam. Sindsdien werkte ze als zangeres en actrice in binnen- en buitenlandse producties. De afgelopen jaren gaf ze liedperformance-en spellessen aan de Fontys Academie, de Toneelschool Maastricht, Codarts Muziektheater, de ATKA, Frank Sanders Academie en de Willem Nijholt Academie. Ze regisseerde o.a. De Noorderlingen. Momenteel studeert ze logopedie en is ze stemtrainer voor acteurs en beroepssprekers.

 

Marjan Barlage

Vooroplkeiding theater en jeugdtheaterschool

Marjan Barlage studeerde in 1999 af aan de regie/docentopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen heeft ze zich volledig gericht op het ontwikkelen van professionele interdisciplinaire montagevoorstellingen over de actualiteit. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in talentontwikkeling, het coachen van makers en heeft ze een eigen training voor acteurs/dansers/muzikanten ontwikkeld: Emoties vanuit het fysiek geheugen. van 2001 tot 2015 was ze huisregisseur en talentontwikkelaar bij Theatergroep DOX, vanaf 2009 heeft ze haar eigen Theatertalentlab op Buitenkunst en vanaf 2016 is ze hoofd artistiek team bij haar eigen gezelschap ID Theatre Company in de Deventer Schouwburg. Ook werkt ze op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als docent opleiding theaterdocent verkort en geeft ze incidenteel les op de andere kunstvakopleidingen. Haar voorstellingen tekenen zich door actuele thema’s, fysiek theater en het gebruik van meerdere disciplines (tekst/dans/video/muziek).Specifiek voor haar werkwijze is dat ze altijd werkt vanuit het materiaal van de spelers, dansers en muzikanten zelf.

Miryanna van Reeden

 

Miryanna studeerde af aan de Toneelschool in Amsterdam waarna ze de eerste jaren in diverse theaterrollen speelde.Eén van Van Reedens eerste televisierollen is die van Janneke van Tellingen in de RTL-serie Diamant,  Tussen 1997 en 1998 speelde Van Reeden de terugkerende rol van Harriët in de soapserie Goudkust. Van 25 februari 1999 tot en met 3 februari 2003 speelde ze de rol van Charlotte Noordermeer in de met een Gouden Televizier-Ring-bekroonde dramaserie Westenwind. Tijdens deze periode speelde ze ook gastrollen in Baantjer, Hartslag en Verkeerd verbonden. In 2003 had Van Reeden een hoofdrol in de speelfilm Liever Verliefd. Na vaste rollen in de soapserie Het Glazen Huis en Julia’s Tango is zij sinds januari 2009 te zien als fotografe Maus Dullaert in de BNN-soap Onderweg naar Morgen. In oktober 2009 werd bekend dat er in mei 2010 definitief een einde komt aan ONM. Tegenwoordig is Miryanna ook te zien in GTST.

 

Vooropleiding Theater

Steef Verheijen is onlangs afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. In de afwikkelingsfase van de toneelschool speelde Steef in de voorstelling First contact onder regie van Joeri Vos bij Toneelgroep Oostpool en speelde hij in De andere kant van de brug, een samenwerking tussen Keesen en Co & ArtEZ Toneelschool, geregisseerd door Willibrord Keesen. Hij speelde afgelopen jaar op diverse plekken met de eenakter Over de schadelijkheid van tabak van Anton Tsjechov.  In 2017 was hij te zien in de voorstelling Lord of the flies onder regie van Noël Fischer bij NTJong en in de afstudeervoorstelling NOACH waar hij met zijn klas aan werkte. Steef is ooit begonnen als leerling bij de Toneelmeester

Bart de Vries 

Bart de Vries (Rotterdam29 december 1964) is een Nederlands acteur. Hij is de zoon van Rob de Vries, en de broer van Edwin de Vries. Hij is getrouwd met actrice Lidewij Benus. Bart de Vries volgde onder andere workshops acteren bij Jules Croiset en Ton Lutz.

 

 

[wpseo_address show_state=”0″ show_country=”0″ show_phone=”1″ show_phone_2=”0″ show_fax=”0″ show_email=”1″ show_url=”1″ show_logo=”0″]