Acteeropleiding

Acteeropleiding Amsterdam

Acteeropleiding Amsterdam

 

Beginnersworkshop (22+)

In deze acteerworkshop voor volwassenen krijg je een indruk van wat het vak acteren inhoudt.

 

Semi-professioneel

Bij aanmelding van deze acteerworkshop (Semi-professioneel) vragen we je jouw acteerervaringen naar ons te mailen.

Een aantal introductieworkshopjes hier en daar zijn niet afdoende voor deelname. Deelname voor 21 jaar en ouder.

 

Vooropleiding Theater 16+

Voor deze Vooropleiding theater houden we geen audities,  spelervaring is bij sommige groepen wel vereist.

 

Jeugdtheaterschool 13-16

Jeugd workshop met pit!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acteeropleiding

De acteeropleiding Amsterdam van de Toneelmeester is bedoelt om je te oriënteren of het vak acteren bij je past en om kennis te maken met dit mooie ambacht. Wil je acteur worden? Is je droom om in toneelstukken of films te spelen. Het is een prachtig ambacht waar maar plaats is voor weinig talenten. In onze theatervooropleiding zal de speler ondervinden dat het ook een moeilijk vak is.

Voordat een acteur je meeneemt in een verhaal dat spannend, meeslepend, ontroerend, bizar of heel herkenbaar is, heeft de acteur een lang repetitie proces achter de rug. Tijdens de theatervooropleiding maak je op professionele maar ook speelse wijze kennis met wat het acteer vak inhoudt. Acteur worden doe je het beste door te studeren aan een van de erkende toneelscholen. De vooropleiding kan je helpen met de voorbereiding voor de audities voor de HBO toneelscholen. Door acteerlessen te volgen bij jeugdtheatergezelschappen of bijvoorbeeld De Toneelmeester zal je kans om aangenomen te worden op een van de toneelscholen toenemen.

Acteeropleiding  Amsterdam

De vooropleiding theater is voor jongeren (16 – 21 jaar) met als doel acteur te worden of op een serieuze manier met het vak acteren bezig te zijn. Daarnaast is de vooropleiding theater de ideale manier om je voor te bereiden op één van de HBO theaterscholen. De vooropleiding theater heeft 5 instapmomenten per les jaar. Verder hebben we voor de jongeren die grote acteer ambities hebben ook nog een intensief toneelschool traject.

Het toneelschool traject biedt de mogelijkheid om je voor te bereiden op de toelating tot de Faculteit Theater van een Hogeschool voor de Kunsten. Deelname aan het traject is alleen mogelijk door selectie vanuit de vooropleiding. Je krijgt bij de vooropleiding theater onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren. Hierin staat de groei en ontwikkeling van de jonge speler centraal. Tijdens de Vooropleiding theater ervaar, onderzoek en leer je wat studeren aan de toneelschool inhoudt.

Theaterschool Amsterdam

We besteden veel aandacht aan jouw individuele ontwikkeling en talent. Als je een HBO toneelschool overweegt, is het verstandig eerst een basis vooropleiding theater en het toneelschool traject te volgen. Het maakt je bewuster van het vak, wat het allemaal inhoud en en het verhoogt sterk je kansen bij de toelating op één van de 4 HBO toneelscholen. 

Bij toneelspelen gebruik je in de eerste plaats jezelf als instrument. Bij acteeropleiding Amsterdam zal hiermee ook in aanraking komen. Je lichaam en je stem, maar ook fantasie, muzikaliteit, tekstgevoel en emoties zijn allemaal van belang om in te zetten in je spel. Toneelspelen is letterlijk spelen, zoals kinderen dat doen – je inbeelden dat je iemand anders bent en ergens anders bent – maar acteren is tegelijkertijd een ambacht. Allerlei aspecten van het acteren zijn voor mensen met talent en aanleg door het volgen van lessen te veroveren en te verbeteren.

Toneelschool Amsterdam

Bij de Toneelmeester komen vele aspecten van het acteren aanbod. Een introductie in het toneelspelen voor beginnende spelers; steeds verdere verdieping en verbreding van je mogelijkheden en vaardigheden in het toneelspelen voor gevorderde spelers. Wil je (verder met) toneelspelen? Kijk bij ons naar het aanbod van workshops en cursussen. We hebben het gedurende jaar talloze instapmomenten

 

Acteeropleiding Amsterdam is een acteeropleiding voor jeugd en volwassenen. We verzorgen acteerworkshops op hoog niveau. We zijn de Jeugdtheaterschool met doorstroom mogelijkheden naar de Vooropleiding en eventueel het Talententraject.

Theaterschool Amsterdam

Voor een goed opleiding in het theater en film vak is een vooropleiding theater eigenlijk noodzakelijk. Elk jaar komen er 1000 spelers auditie doen op de Theaterschool. Echter is er maar plaats voor 12 spelers. Een goede voorbereiding op een auditie is dus noodzakelijk. Onze acteeropleiding bevat intensieve lessen die naadloos aansluiten op de HBO theaterschool

Google vooropleiding de Toneelmeester

www.ahk.nl

Acteeropleiding Amsterdam

Vooropleiding Theater 16-22

Theaterschool Amsterdam

Jeugdtheaterschool