Over de toneelmeester

Bij De Toneelmeester gaan we uit van de kracht van de docent en de potentie van de spelers. We houden in de acteerlessen niet één bepaalde acteermethode aan.

We geloven dat de theaterdocenten het meest in hun kracht staan als ze zelf invulling kunnen geven aan de acteerworkshops en doen waar ze al jaren goed in zijn. Acteren is een vak, een ambacht.

Veelgestelde vragen

Nee, Alleen onze spelers van het talententraject stellen we voor aan castingbureaus, HBO theaterscholen, regisseurs en stemmen bureaus. Deze proberen we naast de audities ook in het werkveld te begeleiden.

Voor de vooropleiding hoef je je geen auditie te doen. Voor ons traject moet je eerst een vooropleiding volgen of auditie doen. In het traject is er plaats voor 14 spelers

Het is alleen mogelijk om een proefles te volgen bij onze jeugd afdeling onder de 16 jaar.

Boven de 16 jaar niet meer.

Jongeren onder de 21 jaar zijn vrijgesteld van BTW omdat we een onderwijs instelling zijn.

Dit is ook onze grootste doelgroep. Boven 21 jaar komt er nog 21% BTW bij.

Ja, na elke reeks van ongeveer 8 weken houden we een evaluatie. We vragen dan of je verder wilt. We delen alle spelers opnieuw in op niveau voor een vervolgworkshop van 8 weken. Deze workshops staan niet op de site.

Ja, omdat dit maatwerk is moet je contact met ons opnemen.

Richtlijn privéles 55 euro per uur inclusief ruimte huur bij De Toneelmeester.

Eerder de workshops beëindigen ontslaat je niet van betalingsverplichtingen.

De betalingsverplichting niet nakomen zal resulteren in dat we de factuur moeten uitbesteden aan de gerechtelijke deurwaarder.

Ja, hiervoor moet je eerst lessen volgen bij De Toneelmeester. Intern maken we bekend wanneer je je kan opgeven voor het spelen in een voorstelling

Ja, mail ons even met dit verzoek. De betaling moet wel volledig binnen zijn voor de laatste les.

Je inschrijving kan tot een maand voor aanvang kosteloos afgezegd worden. Binnen 24 uur na inschrijving kun je de workshop kosteloos annuleren. Tussen een maand en 2 weken voor aanvang ben je 50% van het bedrag verschuldigd. Binnen 2 weken voor aanvang afmelden is het hele bedrag verschuldigd. Na inschrijving niets laten horen of niet gebruik maken van de workshop ontslaat je niet van je betalingsverplichting. Uiteraard zullen we ons best doen vervanging te vinden en dan bent u niks verschuldigd.

Omdat in veel gevallen de workshops maatwerk zijn, vervalt het herroepingsrecht. (Voor een aantal workshops houden we een selectie of auditie) De andere workshops vallen onder vrijetijdsbesteding (art. 7:46i lid 3 BW) Hierdoor vervalt normale herroepingsrecht.

Mocht de deelnemer willen deelnemen aan een vervolg workshop dan gelden hiervoor dezelfde voorwaarden. De mondelinge toezegging voor eventuele vervolg workshops is bindend, hierover ontvangt u altijd een bevestiging. De Toneelmeester kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade aan kleding en/of het oplopen van lichamelijk letsel.

Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op

Wat onze leerlingen zeggen

"Meerdere cursussen bij de Toneelmeester gevolgd, en ontzettend veel mogen leren van alle docenten. De Toneelmeester is een veilige omgeving waar je leert wat spelen is, leert samen te spelen, te improviseren, en vooral lef leert te hebben: gewoon doen, zonder te veel na te denken. Een ontzettende aanrader!!"
Ellaine Hakkaart
Leerling DeToneelMeester (Google Review)
"Een betere voorbereiding voor je toneelschool audities is er niet. Fijne locatie, warme en goede docenten die je ontzettend graag persoonlijk willen helpen. Je bent niet alleen een onderdeel van een klas maar krijgt je eigen evaluatie en je eigen lesproces. Zo kan je heel gericht werken aan wat jij moet leren. Deze school wordt gevormd door een divers team met enorm veel mensenkennis, en dat maakt een merkbaar verschil. Ik ben deze school eeuwig dankbaar voor wat ik hier heb geleerd en ervaren."
Sophie Anna Veelenturf
Leerling DeToneelMeester (Google Review)
"Een ontzettend mooie vooropleiding waar ik genoten heb van lessen gegeven door professionele acteurs en andere vakdeskundigen. Het talententraject was voor mij een hele goede leerschool ter voorbereiding van de audities voor de HBO Toneelscholen van Nederland. Naast dit alles heb ik ook oneindig veel speelplezier gehad!"
Rosa Kreulen
Leerling DeToneelMeester (Google Review)
"Wat een fantastische lessen van een fantastisch leraar. De lessen van Hugo (en zijn docenten) zijn van een uitermate hoge kwaliteit. Veel ruimte om te ontdekken en te creeren. Ik heb mensen enorme sprongen zien maken. Hij zorgt ervoor dat je in een groep komt met mensen met ongeveer hetzelfde niveau qua spel of dat je van elkaar kunt leren. Vaak pittige lessen gehad, maar ook heel veel lol. Ik heb hier naast hele goede lessen ook mijn spelplezier en eigen kracht (terug) gevonden. Tevens fijne locatie."
Nellie Sophia Benner
Leerling DeToneelMeester (Google Review)