VOOROPLEIDING
SELECTIE MAANDAG 16+

MAANDAG 8 mei t/m 19 juni

VOOROPLEIDING
SELECTIE DINSDAG 16+

DINSADAG 9 mei t/m 20 juni

VOOROPLEIDING
BEGINNERS VRIJDAG 16+

VRIJDAG 12 mei t/m 23 juni

Acteercursus bij De Toneelmeester

Voor zowel liefhebbers of semiprofessionals als ambiteuze talenten in de theaters, op tv én het witte doek heeft De Toneelmeester een op maat gesneden acteerworkshop. Deze wordt gegeven door toneelmeesters die de nodige ervaring hebben met zowel lesgeven als acteren: jouw gedroomde coaches dus, die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Dit is de ideale plek om je talent te ontplooien, om daar later de vruchten van te plukken.

De Toneelmeester biedt dus breed scala aan cursussen op het gebied van theater en toneelspelen. Of je nu een beginner bent die de basis wil leren of een ervaren acteur die zijn vaardigheden wil verfijnen, er is een cursus die bij je past. Van introductieworkshop in acteren en toneelspelen tot gevorderde trainingen, er is voor elk niveau wat wils. Met ervaren toneelmeesters die hun passie voor het vak delen, bieden deze acteercursussen een inspirerende en ondersteunende omgeving om te groeien als performer. Of je nu je acteervaardigheden wilt verbeteren of om een carrière na te streven in de film of theaterindustrie, De Toneelmeester heeft de juiste acteercursus voor jou.

Wat leer je bij een workshop acteren?

Juist door iets te doen, krijg je het in de vingers. Oefening baart kunst en acteren is een ambacht wat je kan leren. Door de vakbekwame lessen van de professionele acteurs word je begeleid door het leerproces. We werken aan geloofwaardigheid in realistisch spel, transformatie, tekstbehandeling. We gebruiken bestaande technieken zoals Meisner techniek of Stanislavski. Onze acteerworkshops hebben dezelfde ingrediënten als de HBO theaterscholen. De theaterworkshops sluiten dus nauw aan bij de toneelschool.

Bij een workshop theater en toneel van De Toneelmeester leer je alles over dit mooie vak. Wat te denken van het fysieke aspect bij een workshop acteren. In de acteerworkshop leer je fysiek vorm te geven aan de inhoud van de situatie. De tekst en /of situatie vraagt van de acteur een energie en een fysieke vertaling van zijn gemoedstoestand. We leren je denken vanuit de situatie en niet vanuit emotie. Eerst denken, dan doen en als laatste voelen.

Kies voor een acteercursus bij de Toneelmeester

Regisseurs en scenarioschrijvers zoeken aan de lopende band spelers met een bepaald uiterlijk of hoofdrolspelers met specifieke vaardigheden. Een acteercursus bij De Toneelmeester is het ideale traject in de juiste richting, lees hieronder ook deze redenen:

  • De Toneelmeester is hofleverancier van de HBO theaterscholen in Nederland;
  • Talloze deelnemers boekten hier progressie die omgezet werd in resultaten (Wall of Fame);
  • Je krijgt deskundige begeleiding van de beste docenten met de nodige ervaring;
  • De Toneelmeester is tevens theater- en filmproducent;
  • We werken samen met castingbureau’s én de toonaangevende toneelacademies;
  • We hebben ons eigen gebouw dat direct verbonden is het met het speelveld.

Lesaanbod voor toneelcursussen

Ons aanbod aan toneel- en theatercursussen is zeer divers en dekt de gehele lading van het zo veelzijdige acteervak. Van een beginnersopleiding of talententraject voor jongeren vanaf 16 jaar of een toneelcursus voor beginnende of gevorderde acteurs vanaf 21 jaar tot een toneelopleiding voor amateurs en (semi-)professionals. Kijk rond op de website om erachter te komen welke workshop acteren bij jou past. Neem ook een kijkje bij de Wall of Fame, om te zien welke diverse talenten hun acteerprestaties al naar een hoger plan tillen. Voor veel van onze workshops acteren is enige acteerervaring vereist – we vragen in dat geval om deze aan ons te mailen. 

Bezoek onze locatie in Amsterdam

Ben je ook geïnteresseerd in een acteer workshop in Amsterdam? Maak dan vooral een afspraak! Deze vind je aan het Anthony Fokkerweg 51. Van tevoren even bellen mag ook: 06 51177450. Of neem contact op via het online formulier. We maken graag kennis met je, want we zijn altijd benieuwd naar nieuw talent dat staat te springen om de planken of de filmset op te stampen. Onze workshop acteren in Amsterdam gaat jouw acteerprestaties hoe dan ook naar een hoger niveau brengen!