Acteeropleiding Amsterdam

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

DE TONEELMEESTER
THEATERSCHOOL
JEUGDTHEATER
VOOROPLEIDING THEATER
ACTEERWORKSHOPS
VOLWASSENEN
CONTACT
AANMELDEN
ACTEEROPLEIDING AMSTERDAM
DE THEATERSCHOOL VOOR JONGEREN EN VOLWASSENEN

Theaterschool De Toneelmeester verzorgt acteerlessen voor talentvolle jongeren die geïnteresseerd zijn in een professionele acteercarrière, maar ook voor de betere amateurs of semiprofessionele acteurs zijn er toegesneden acteerworkshops. Talentontwikkeling voor jong en oud staat bij ons centraal. Persoonlijke aandacht voor de spelers en individuele begeleiding zorgen voor optimale creativiteit en spelplezier in de acteerlessen. Wat maakt Theaterschool De Toneelmeester uniek?

De vooropleiding theater van De Toneelmeester is al jaren hofleverancier voor de HBO theaterscholen in Nederland. zie Wall of Fame
Bij de Toneelmeester werken de beste docenten van Nederland. De docenten zijn professioneel acteur en/of dramadocent bij een van HBO Theaterscholen.
De Toneelmeester heeft een eigen theater en staat direct in verbinding met de praktijk.
De Toneelmeester is tevens ook theater en film producent. We produceren theatervoorstellingen voor de schouwburgen door heel Nederland. We werken voornamelijk met spelers die bij onze vooropleiding theater zijn begonnen en uiteindelijk een HBO Toneelschool hebben afgerond.
De Toneelmeester werkt samen met Toneelacademie Maastricht , Academie voor Theater en Dans , ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem, HKU – HKU Theater
We werken samen met vele casting/stemmen bureaus. We denken en werken mee aan een prof. carrière als acteur.
Bij De Toneelmeester gaan we uit van de kracht van de docent en de potentie van de spelers. We houden in de acteerlessen niet één bepaalde acteermethode aan.

We geloven dat de theaterdocenten het meest in hun kracht staan als ze zelf invulling kunnen geven aan de acteerworkshops en doen waar ze al jaren goed in zijn. Acteren is een vak, een ambacht.

Daarom vragen we onze docenten hun eigen persoonlijke ervaringen en vakkennis zoveel mogelijk in te zetten in onze acteerlessen.

Acteeropleiding Amsterdam

Beginnersworkshop (22+)

In deze acteerworkshop voor volwassenen krijg je een indruk van wat het vak acteren inhoudt.

Semi-professioneel

Bij aanmelding van deze acteerworkshop (Semi-professioneel) vragen we je jouw acteerervaringen naar ons te mailen.

Een aantal introductieworkshopjes hier en daar zijn niet afdoende voor deelname. Deelname voor 21 jaar en ouder.

Vooropleiding Theater 16+

Voor deze Vooropleiding theater houden we geen audities, spelervaring is bij sommige groepen wel vereist.

Jeugdtheaterschool 13-16

Jeugd workshop met pit!!

Acteeropleiding
De acteeropleiding Amsterdam van de Toneelmeester is bedoelt om je te oriënteren of het vak acteren bij je past en om kennis te maken met dit mooie ambacht. Wil je acteur worden? Is je droom om in toneelstukken of films te spelen. Het is een prachtig ambacht waar maar plaats is voor weinig talenten. In onze theater vooropleiding zal de speler ondervinden dat het ook een moeilijk vak is.

Voordat een acteur je meeneemt in een verhaal dat spannend, meeslepend, ontroerend, bizar of heel herkenbaar is, heeft de acteur een lang repetitie proces achter de rug. Tijdens de theater vooropleiding maak je op professionele maar ook speelse wijze kennis met wat het acteer vak inhoudt. Acteur worden doe je het beste door te studeren aan een van de erkende toneelscholen. De vooropleiding kan je helpen met de voorbereiding voor de audities voor de HBO toneelscholen. Door acteerlessen te volgen bij jeugdtheatergezelschappen of bijvoorbeeld De Toneelmeester zal je kans om aangenomen te worden op een van de toneelscholen toenemen.

Acteeropleiding Amsterdam
De vooropleiding theater is voor jongeren (16 – 21 jaar) met als doel acteur te worden of op een serieuze manier met het vak acteren bezig te zijn. Daarnaast is de vooropleiding theater de ideale manier om je voor te bereiden op één van de HBO theaterscholen. De vooropleiding theater heeft 5 instapmomenten per les jaar. Verder hebben we voor de jongeren die grote acteer ambities hebben ook nog een intensief toneelschool traject.

Het toneelschool traject biedt de mogelijkheid om je voor te bereiden op de toelating tot de Faculteit Theater van een Hogeschool voor de Kunsten. Deelname aan het traject is alleen mogelijk door selectie vanuit de vooropleiding. Je krijgt bij de vooropleiding theater onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren. Hierin staat de groei en ontwikkeling van de jonge speler centraal. Tijdens de Vooropleiding theater ervaar, onderzoek en leer je wat studeren aan de toneelschool inhoudt.

Theaterschool Amsterdam
We besteden veel aandacht aan jouw individuele ontwikkeling en talent. Als je een HBO toneelschool overweegt, is het verstandig eerst een basis vooropleiding theater en het toneelschool traject te volgen. Het maakt je bewuster van het vak, wat het allemaal inhoud en en het verhoogt sterk je kansen bij de toelating op één van de 4 HBO toneelscholen.

Bij toneelspelen gebruik je in de eerste plaats jezelf als instrument. Bij acteeropleiding Amsterdam zal hiermee ook in aanraking komen. Je lichaam en je stem, maar ook fantasie, muzikaliteit, tekstgevoel en emoties zijn allemaal van belang om in te zetten in je spel. Toneelspelen is letterlijk spelen, zoals kinderen dat doen – je inbeelden dat je iemand anders bent en ergens anders bent – maar acteren is tegelijkertijd een ambacht. Allerlei aspecten van het acteren zijn voor mensen met talent en aanleg door het volgen van lessen te veroveren en te verbeteren.

Toneelschool Amsterdam
Bij de Toneelmeester komen vele aspecten van het acteren aanbod. Een introductie in het toneelspelen voor beginnende spelers; steeds verdere verdieping en verbreding van je mogelijkheden en vaardigheden in het toneelspelen voor gevorderde spelers. Wil je (verder met) toneelspelen? Kijk bij ons naar het aanbod van workshops en cursussen. We hebben het gedurende jaar talloze instapmomenten

Acteeropleiding Amsterdam is een acteeropleiding voor jeugd en volwassenen. We verzorgen acteerworkshops op hoog niveau. We zijn de Jeugdtheaterschool met doorstroom mogelijkheden naar de Vooropleiding en eventueel het Talententraject.

Theaterschool Amsterdam
Voor een goed opleiding in het theater en film vak is een vooropleiding theater eigenlijk noodzakelijk. Elk jaar komen er 1000 spelers auditie doen op de Theaterschool. Echter is er maar plaats voor 12 spelers. Een goede voorbereiding op een auditie is dus noodzakelijk. Onze acteeropleiding bevat intensieve lessen die naadloos aansluiten op de HBO theaterschool

Acteeropleiding, acteeropleiding Amsterdam
De beste acteeropleiding in Amsterdam. De Vooropleiding in Amsterdam oud west. Als kind is acteren de normaalste zaak van de wereld. Later word het na spelen van situaties minder vanzelfsprekend. Echter is het wel zo als iemand voor het eerst een situatie na speelt direct door deze is een passie gegrepen wordt. Als je als acteur een situatie na speelt krijg je meer inzicht in hoe situaties tot stand komen. Een maal gegrepen door het acteer virus zullen velen een acteeropleiding zoeken om daar acteerworkshops te volgen. Uiteraard is het slechts voor enkelen weggelegd om daadwerkelijk acteur te worden. De selectie op de HBO acteeropleidingen is nogal streng. De selectie gaat door middel van audities op de Toneelscholen. Bij theaterschool De Toneelmeester kun acteerlessen volgen om je verder op weg te helpen met je droom.

Acteeropleiding in Amsterdam oud west.
De Toneelmeester bouwt bij de Vooropleiding Theater voort op veertien jaar ervaring en is opgericht door een groep acteurs die hun passie voor het acteren willen delen met de jongere spelers. onze aanpak van de acteeropleiding is een groot succes gebleken. Uit heel Nederland en België komen ze naar onze vooropleiding.

Allemaal met een droom om te schitteren in het theater of op het grote witte doek.

De Toneelmeester is al 14 jaar ‘Hofleverancier’ van de theaterscholen.

We trachten binnen onze opleiding een speler op maat te begeleiden. We zoeken naar het talent in de speler zelf. We dagen de speler uit om zijn grenzen te verleggen zonder controle te verliezen. We werken toe naar een HBO opleiding Toneelschool die leidt op tot acteur, schrijver of theatermaker. Theater zijn verschillende afstudeerrichtingen, onder andere acteren maar ook performance en mime. Verder leidt deze acteeropleiding je op voor verschillende soorten producties: op het acteerspel in theater, film of televisie. acteur wordt er van je geacht mee te denken, te produceren en regisseren van een (eigen) voorstelling. Tijdens de opleiding kom je in aanraking met diverse vormen en stijlen van het acteer- en theaterspel. Denk aan spel, beweging, stem, tekst, beeldmateriaal, modern theater en jeugdtheater. Verder is het van belang je breed te oriënteren binnen de acteeropleiding. Het is niet meer van deze tijd om je alleen te richten op het acteren. In een acteeropleiding wordt er van je verwacht ook maatschappelijk georiënteerd te zijn. Samen te werken met andere disciplines binnen de opleiding.

“Bij de acteeropleiding De Toneelmeester heb ik op mijn eigen manier me kunnen ontwikkelen. Ik werd uitgedaagd mijn grenzen op eigen creatieve wijze te verleggen.”

Om te kunnen deelnemen aan een HBO acteeropleiding moet de speler voldoen aan de volgende eisen:

Google vooropleiding de Toneelmeester

www.ahk.nl

Acteeropleiding Amsterdam
Vooropleiding Theater 16-22

Theaterschool Amsterdam

Jeugdtheaterschool

Lees meer