VOOROPLEIDING
SELECTIE MAANDAG 16+

MAANDAG 8 mei t/m 19 juni

VOOROPLEIDING
SELECTIE DINSDAG 16+

DINSADAG 9 mei t/m 20 juni

VOOROPLEIDING
BEGINNERS VRIJDAG 16+

VRIJDAG 12 mei t/m 23 juni

Acteerworkshop: ontplooi je acteertalent bij De Toneelmeester!

Voor zowel liefhebbers of semiprofessionals als potentiële sterren in de theaters, op tv én het witte doek heeft De Toneelmeester een op maat gesneden acteerworkshop. Deze wordt gegeven door toneelmeesters die de nodige ervaring hebben met zowel lesgeven als acteren: jouw gedroomde coaches dus, die je de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Dit is de ideale plek om je talent te ontplooien, om daar later de vruchten van te plukken.

Wat leer je bij een acteerworkshop?

Juist door iets te doen, krijg je het in de vingers. Oefening baart kunst en acteren is een ambacht wat je kan leren. Door de vakbekwame lessen van de professionele acteurs word je begeleid door het leerproces. We werken aan geloofwaardigheid in realistisch spel, transformatie, tekstbehandeling. We gebruiken bestaande technieken zoals Meisner techniek of Stanislavski. Onze acteerworkshops hebben dezelfde ingrediënten als de HBO theaterscholen. De Acteerlessen sluiten dus nauw aan bij de toneelschool.

Bij een workshop acteren van De Toneelmeester leer je alles over dit mooie vak. Wat te denken van het fysieke aspect bij een workshop acteren. In de acteerworkshop leer je Fysiek vorm te geven aan de inhoud van de situatie. De tekst en /of situatie vraagt van de acteur een energie en een fysiek vertaling van zijn gemoedstoestand. We leren je denken vanuit de situatie en niet vanuit emotie. Eerst denken, dan doen en als laatste voelen.

Kies voor een acteerworkshop bij de Toneelmeester

We verstrekken – in tegenstelling tot andere cursussen – geen diploma’s, want een artistiek beroep als het acteervak is niet te vangen in papiertjes en stempeltjes. Je bent niet op een dag acteur, zoals je op een dag makelaar of conducteur bent. Het werkveld is oneindig divers, het rondje om de kerk bestaat niet. Regisseurs en scenarioschrijvers zoeken aan de lopende band spelers met een bepaald uiterlijk of hoofdrolspelers met specifieke vaardigheden. Een acteer workshop bij De Toneelmeester is het ideale traject in de juiste richting, lees hieronder ook deze redenen:

 – De Toneelmeester is hofleverancier van de HBO theaterscholen in Nederland

 – Talloze deelnemers boekten hier progressie die omgezet werd in resultaten (Wall of Fame)

 – Je krijgt deskundige begeleiding van de beste docenten met de nodige ervaring

 – De Toneelmeester is tevens theater- en filmproducent

 – We werken samen met castingbureau’s én de toonaangevende toneelacademies

 – We hebben ons eigen theater dat direct verbonden is het met het speelveld

 

Lesaanbod

Ons aanbod is zeer divers en dekt de gehele lading van het zo veelzijdige acteervak. Van een beginnersopleiding of talententraject voor jongeren vanaf 16 jaar of een workshop acteren voor beginnende of gevorderde acteurs vanaf 21 jaar tot een toneelopleiding voor amateurs en (semi-)professionals. Kijk rond op de website om erachter te komen welke workshop acteren bij jou past. Neem ook een kijkje bij de Wall of Fame, om te zien welke diverse talenten hun acteerprestaties al naar een hoger plan tillen. Voor veel van onze workshops acteren is enige acteerervaring vereist – we vragen in dat geval om deze aan ons te mailen. 

Bezoek onze locatie in Amsterdam

Ben je ook geïnteresseerd in een acteer workshop in Amsterdam, kom dan vooral een keer langs in ons eigen theater in de hoofdstad! Deze vind je aan het Surinameplein 35. Van tevoren even bellen mag ook: 06 51177450. Of neem contact op via het online formulier. We maken graag kennis met je, want we zijn altijd benieuwd naar nieuw talent dat staat te springen om de planken of de filmset op te stampen. Onze workshop acteren in Amsterdam gaat jouw acteerprestaties hoe dan ook naar een hoger niveau brengen!