Marjan Barlage

Marjan Barlage studeerde in 1999 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen heeft ze zich volledig gericht op het ontwikkelen van professionele multidisciplinaire interculturele montagevoorstellingen over de actualiteit.

Ze werkt altijd met een mix van (semi) professionele acteurs, dansers, muzikanten en aanstormend talent.Van 2001 tot juli 2015 was ze huisregisseur bij Theatergroep DOX. Vanaf 2010 stuurt ze het TheaterTalentLab aan bij Stichting Buitenkunst. En vanaf 2016 is ze artistiek leider bij haar eigen gezelschap ID Theatre Company, dat ze samen vorm geeftmet Sassan Saghar Yaghmai en Kasper Scholten in de Deventer schouwburg.

Naast regie heeft ze twee trainingen voor acteurs/dansers/muzikanten ontwikkeld: Emoties vanuit het fysiek geheugen & Waarachtig spelen. Daarnaast geeft ze masterclasses in het veld o.a. in theatermontage. Ook geeft ze incidenteel les op deandere kunstvakopleidingen en is ze verbonden aan de opleiding docent-theatermaker op de AHK in Amsterdam.

Play Video