Sytske van der Ster

Sytske studeerde in 2001 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam
en is sindsdien werkzaam als actrice en regisseur voor diverse film en theaterproducties. Ze speelde een hoofdrol in de televisie series De Co-Assistent, Levenslied en Heer en Meester. In de bioscoop was zij o.a. te zien als Moeder Sproet in Pietje Bell en afgelopen jaren speelde zij de hoofdrol in twee korte internationale films “the Blue Virgin” en “Botanica”.

Op het toneel was ze o.a. te zien in FATAL ATTRACTION en WHEN HARRY MET SALLY, WE WANT MORE en in de door haarzelf ontwikkelde muziektheatervoorstelling WHO”S AFFRAID OF WOODY ALLEN. Ook was ze te zien in de kinderopera MANNETJE JAS en speelde ze de hoofdrol in de musical MINOES naar het gelijknamige boek van Annie Mg Schmidt.

Naast actrice is Sytske ook werkzaam als regisseur en maakte zij in 2016 de voorstelling “Nico” over het leven en werk van de gelijknamige actrice en singer songwriter  In 2018 ontwikkelde en regisseerde ze de muziektheater voorstelling Hold On. Ze deedt de spelcoaching van de voorstelling Sofasessie van Marian Mudder.