Theaterschool Amsterdam

THEATERSCHOOL AMSTERDAM

DE TONEELMEESTER

 

 

 

Jeugdtheaterschool 13-16

Acteerworkshop met pit voor jongeren.

 

Vooropleiding theater 16-21 jaar

De opleiding van De Toneelmeester voor spelers met Ambitie.

 

Beginnersworkshop 22+

Voor iedereen

 

Semi Prof. workshop

meer dan gevorderde spelers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een theaterschool Amsterdam trekt jaarlijks vele jonge spelers en slechts een paar hebben daadwerkelijk talent. Het is mogelijk om dit talent te ontwikkelen op een theaterschool en bij een vooropleiding theater. De Toneelmeester richt zich vooral op de richting acteren (toneelschool) van de theaterschool. Er zijn 4 HBO toneelscholen met het onderdeel toneelschool in Nederland.

Door de vele auditanten en het beperkte aantal spelers dat aangenomen worden, is een goede voorbereiding noodzakelijk.

Theaterschool Amsterdam

De Toneelmeester heeft voor de jongeren die willen kennismaken met theater, de vooropleiding theater workshop. Hier wordt de basis gelegd voor verdere ontwikkeling.

Speciaal voor de audities van de toneelschool heeft De Toneelmeester het talententraject.

Theaterschool Amsterdam

Home

www.atka.nl

theaterschool amsterdam , toneelschool amsterdam, acteerworkshop amsterdam, acteerlessen,Theaterschool Amsterdam, toneelcursus, cursus acteren, workshop acteren, acteerles, acteerlessen Amsterdam,

theaterschool amsterdam

Theaterschool Amsterdam

De Theatervooropleiding van de Toneelmeester is bedoelt om je te oriënteren of het vak acteren bij je past en om kennis te maken met dit mooie ambacht. Wil je acteur worden? Is je droom om in toneelstukken of films te spelen. Het is een prachtig ambacht waar maar plaats is voor weinig talenten. In onze theatervooropleiding zal de speler ondervinden dat het ook een moeilijk vak is.

Voordat een acteur je meeneemt in een verhaal dat spannend, meeslepend, ontroerend, bizar of heel herkenbaar is, heeft de acteur een lang repetitie proces achter de rug. Tijdens de theatervooropleiding maak je op professionele maar ook speelse wijze kennis met wat het acteer vak inhoudt. Acteur worden doe je het beste door te studeren aan een van de erkende toneelscholen. De vooropleiding kan je helpen met de voorbereiding voor de audities voor de HBO toneelscholen. Door acteerlessen te volgen bij jeugdtheatergezelschappen of bijvoorbeeld De Toneelmeester zal je kans om aangenomen te worden op een van de toneelscholen toenemen.

Theaterschool Amsterdam

De vooropleiding theater is voor jongeren (16 – 21 jaar) met als doel acteur te worden of op een serieuze manier met het vak acteren bezig te zijn. Daarnaast is de vooropleiding theater de ideale manier om je voor te bereiden op één van de HBO theaterscholen. De vooropleiding theater heeft 5 instapmomenten per les jaar. Verder hebben we voor de jongeren die grote acteer ambities hebben ook nog een intensief toneelschool traject.

Het toneelschool traject biedt de mogelijkheid om je voor te bereiden op de toelating tot de Faculteit Theater van een Hogeschool voor de Kunsten. Deelname aan het traject is alleen mogelijk door selectie vanuit de vooropleiding. Je krijgt bij de vooropleiding theater onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen in uiteenlopende facetten van het acteren. Hierin staat de groei en ontwikkeling van de jonge speler centraal. Tijdens de Vooropleiding theater ervaar, onderzoek en leer je wat studeren aan de toneelschool inhoudt.

Theaterschool Amsterdam

We besteden veel aandacht aan jouw individuele ontwikkeling en talent. Als je een HBO toneelschool overweegt, is het verstandig eerst een basis vooropleiding theater en het toneelschool traject te volgen. Het maakt je bewuster van het vak, wat het allemaal inhoud en en het verhoogt sterk je kansen bij de toelating op één van de 4 HBO toneelscholen. 

Bij toneelspelen gebruik je in de eerste plaats jezelf als instrument. Bij Vooropleiding theater zal hiermee ook in aanraking komen. Je lichaam en je stem, maar ook fantasie, muzikaliteit, tekstgevoel en emoties zijn allemaal van belang om in te zetten in je spel. Toneelspelen is letterlijk spelen, zoals kinderen dat doen – je inbeelden dat je iemand anders bent en ergens anders bent – maar acteren is tegelijkertijd een ambacht. Allerlei aspecten van het acteren zijn voor mensen met talent en aanleg door het volgen van lessen te veroveren en te verbeteren.

Theaterschool Amsterdam

Bij de Toneelmeester komen vele aspecten van het acteren aanbod. Een introductie in het toneelspelen voor beginnende spelers; steeds verdere verdieping en verbreding van je mogelijkheden en vaardigheden in het toneelspelen voor gevorderde spelers. Wil je (verder met) toneelspelen? Kijk bij ons naar het aanbod van workshops en cursussen. We hebben het gedurende jaar talloze instapmomenten

Het Parool, Theaterschool, toneelschool, acteerworkshop, workshop acteren, acteerlessen

Het Parool

Adres:

Theaterschool de Toneelmeester

Jacob van Lennepkade 334 A
1053 NJ Amsterdam

Telnummer: o651177450

 

 

 

 

 

 

theaterschool.amsterdam

acteerworkshop.amsterdam

acteerlessen.amsterdam

Theaterschool Amsterdam

Theaterschool Amsterdam

workshop acteren, acteerworkshop,jeugtheaterschool, jeugdtheater, jeugdtheaterschool amsterdam

De Toneelmeester - acteren - vooropleiding theater – toneelles - acteerlessen - jeugdtheater - workshop acteren – jeugdtheater – toneelschool

De Toneelmeester – acteren – vooropleiding theater – toneelles – acteerlessen – jeugdtheater – workshop acteren – jeugdtheater – toneelschool