VOOROPLEIDING
SELECTIE MAANDAG 16+

6 mei t/m 24 juni

VOOROPLEIDING
SELECTIE DINSDAG 16+

19 maart t/m 23 april

Vooropleiding theater , theaterschool Amsterdam


BEGINNERS WOENSDAG 21+

8 mei t/m 26 juni

De Toneelmeester: Toneelschool en Theaterschool voor toekomstige acteurs!

Velen, en jij misschien ook wel, dromen van een acteercarrière. In reclames, dramaseries of op het witte doek: het speelveld is oneindig. De Toneelmeester is de place to be voor de eerste stap, en wel op elk gewenst niveau. Want ook voor de liefhebber, semi-professionele acteur of iemand die acteur wil worden is een opleiding bij de beste acteerschool van Nederland ideaal. Je kiest voor een van de opleidingen of workshops bij de Toneelmeester om deze redenen:
  • Toneelschool in Amsterdam: De Toneelmeester is al 20 jaar hofleverancier voor de HBO toneelscholen in Nederland.
  • We hebben een uitgebreid netwerk van film-, tv- en theaterproducenten en bovendien ons eigen centraal gelegen theater waar je je skills direct in de praktijk brengt
  • Bij de Toneelmeester werken de beste docenten van Nederland, die professioneel acteur zijn en/of dramadocent bij een van de HBO Theaterscholen.
  • De Toneelmeester werkt samen met Toneelacademie Maastricht, Toneelschool Amsterdam, ArtEZ Toneelschool Arnhem en HKU Toneelschool Utrecht. Codarts en Fontys. We dragen spelers aan bij de HBO toneelscholen en lopen mee met audities om goed inzicht te krijgen in wat elke toneelschool in Amsterdam en andere steden wil zien bij een auditie.
  • We werken samen met vele producenten en castingbureaus. We denken en werken mee aan een professionele carrière als acteur als je deelneemt aan ons talententraject.
Bovendien zie je op onze Wall of Fame een indrukwekkende lijst aan acteurs die van ons voortraject gebruik hebben gemaakt en nu in diverse producties acteren of zelf theatermaker zijn geworden.

Toneelschool en theaterschool in Amsterdam

Bij een toneelschool door heel Nederland van De Toneelmeester leer je dat acteren een ambacht is. Een artistiek beroep waarbij we je aanmoedigen om vooral buiten de lijntjes te kleuren, te improviseren en veel van jezelf te laten zien. Creativiteit en eigen inbreng worden in de wereld van theater en toneel vrijwel zonder uitzondering serieus genomen en gewaardeerd. Ook omdat acteren een vak is zonder van tevoren omlijnde afspraken en berekeningen. Een rol komt pas tot leven als een acteur deze vorm geeft. Dé theaterschool in Amsterdam waar je hier op een losse en tegelijk professionele manier mee in aanraking komt, is De Toneelmeester.

Hoewel je als acteur iemand anders neerzet, laat je dus altijd je eigen ‘ik’ op een bepaalde manier meespreken. Menig bekende acteur heeft het talent ontwikkeld om zich hoe dan ook elke keer weer anders te profileren in de meest uiteenlopende rollen: een meedogenloze bitch die over lijken gaat of juist een politieagent die op het punt staat met pensioen te gaan maar uit plichtsbesef toch nog achter een zaak aangaat. Om in een volgende film of serie weer de gedroomde romantische partner te zijn. Dat tekent de groten der aarde. Kortom: acteurs zijn ware kameleons. Hoe oneindig deze wereld is, leer je vanzelf tijdens je opleiding bij De Toneelmeester, dé theaterschool in Amsterdam bij uitstek. Kom kennismaken!

Verder is het nuttig om je aan te sluiten bij een toneelschool om een eerste slag te maken in het opzetten van je netwerk. Dat doe je doorgaans niet vanachter je laptop, maar door je in de fysieke wereld te begeven en mensen in real life te leren kennen.

We stimuleren je om uit je comfortzone te stappen. Vallen zonder helm in figuurlijke zin, en daarna weer opstaan. Oftewel de fouten durven maken waarvan je weet dat je er wijzer van wordt. De docenten aan deze toneelschool hebben dat zelf ook meegemaakt: niet alleen tijdens het spelen, maar ook bij het al dan niet aannemen van bepaalde klussen.

Want natúúrlijk heb je vragen aan ze. Hoe was het voor ze om tegenover die en die acteur te spelen? Waar liepen ze tegenaan? Wanneer hadden ze het gevoel een rol in de vingers te hebben? Dat is nog zo’n mooi aspect van het werken met ervaringsdeskundigen, er is veel gespreksstof die jou en je docent bindt. Hoe heerlijk is het om in deze mooie wereld rond te kijken.

De Toneelmeester, toonaangevende toneelacademie waar je je netwerk uitbreidt

De toneelacademie in Amsterdam die voldoet aan al jouw wensen en waar je gelijkgestemden tegenkomt, heet De Toneelmeester. We gooien je niet alleen voor de leeuwen. Er zijn talloze anderen die acteur willen worden, potentiële vrienden met wie je eveneens over het vak en elkaars ambities kunt sparren. Je leert dus docenten én toekomstige collega’s kennen. Die allemaal weer hun eigen netwerk hebben. Bij deze toneelacademie word je tevens voorbereid op audities in de toekomst, voor een vervolgopleiding en wie weet je eerste rol. Een auditie voor de toneelschool in Amsterdam is een presentatie van jou als acteur en we leggen je graag uit hoe je in zo’n korte tijd je talent op de juiste wijze laat spreken. Door ons te verdiepen in het script dat je toegestuurd krijgt en verder (en mee) te denken aan hoe jij het een en ander in moet vullen. Omdat bij een toneelacademie als De Toneelmeester het talent als persoon centraal staat.

Neem de proef op de som met een toneelcursus

Een toneelcursus bij De Toneelmeester gaat dus veel verder dan de beginselen van het acteren. Denk ook eens aan het fysieke aspect. Op filmsets, maar ook op het plankier is het soms het oude liedje van theaterman pur sang Herman van Veen: we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Letterlijk! Denk aan wilde cabaretiers zoals Bert Visscher of de halsbrekende toeren van The Ashton Brothers. Ook zij genoten een toneelopleiding. Het zijn maar voorbeelden, simpelweg om aan te geven dat acteren – dat weet je zelf ook – meer voorstelt dan alleen teksten onthouden. Je wilt allround worden en breed inzetbaar. Dus kijk niet vreemd op als je in een bepaalde scène een partijtje moet rennen, fietsen of nep-vechten. Een toneelcursus is een veelomvattend iets en elke dag is anders. De cursus toneel in Amsterdam bij De Toneelmeester ervaar je als een warm bad, omdat je eindelijk gericht te werk gaat in een wereld die de jouwe is. Waar je vrolijk wordt van een zogenaamde one-taker, of juist in alle paniek spontaan je teksten vergeet. Dat hoort er ook bij en later zul je erom lachen. Waar je tussendoor bijgekletst bent over het vak en interessante antwoorden krijgt op je vragen daarover. Dit is waar je wilt zijn!

Hoe word je acteur? Kies voor de beste acteerschool van Nederland!

Hoe word je nu acteur? Om je carrière het eerste zetje in de juiste richting te geven, kies je voor de beste toneelschool van Amsterdam en andere steden. De Toneelmeester is een unieke toneelschool in Nederland. In ons eigen theater heerst een ongedwongen maar professionele en vooral inspirerende sfeer. De stukken die wij repeteren lopen uiteen, en daarmee ook de karakters die je speelt. De lijntjes met gerelateerde instanties zijn kort: van onze contacten met bijvoorbeeld de toonaangevende HBO-opleidingen profiteer jij ook.

Met andere woorden: je leert hier niet alleen acteren, maar ook mensen kennen. Kruiwagens en een netwerk zijn in elke beroepsgroep onmisbaar om het maximale uit een carrière te halen. Dat, in combinatie met een gedegen vooropleiding, helpt je sneller op weg naar je uiteindelijke doel: acteur worden.

De Toneelmeester gaat direct aan de slag met jou en hanteert daarbij geen eenrichtingsverkeer: hij of zij is benieuwd naar jouw vaardigheden. Er zijn eindeloos veel types acteurs (denk ook aan het begrip typecasting) en elke regisseur, scenarioschrijver of producent is weer op zoek naar een ander talent, met andere eigenschappen. Naast het verbeteren van deze eigenschappen, leer je ook aspecten waar je zelf nog niet aan gedacht had. In een reclamespot, serie, musical of film moet immers ook eens iets anders gedaan worden dan alleen datgene waar je goed in bent. Buiten je eigen comfortzone acteren dus.

Interesse en inspiratie gekregen? Kom vooral langs bij onze eigen theaterlocatie in Amsterdam, aan de Anthony Fokkerweg 51. Even bellen (06 51177450) of het formulier op deze website invullen voor een afspraak kan ook. Onze docenten zijn razend benieuwd naar je!