Toneelschool

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

TONEELSCHOOL
De Toneelmeester is een particulier opleiding/ vooropleiding. We verzorgen workshops voor de spelers die naar de HBO Toneelschool willen en we begeleiden prof acteurs met hun carrière. Wil je acteur worden en auditie doen bij de HBO Toneelschool dan ben je bij ons op het juiste adres. We verzorgen al 14 jaar met groot succes acteerworkshops en acteertrajecten voor ambitieuze spelers.

VOOROPLEIDING TONEELSCHOOL
Wil je begeleiding voor de Toneelschool , zodat je je goed kunt voorbereiden op de audities? Wij zorgen voor een persoonlijke en professionele begeleiding. Zodat je zoveel mogelijk kans maakt tijdens de audities voor de hbo-toneelschool van je keuze.

Welke hbo-toneelscholen zijn er? Wat voor mogelijkheden heb je? In Nederland zijn er vier hbo-toneelscholen. Daarnaast heb je nog Mime, Codart muziektheater en Fontys.Elke school houdt op een andere manier auditie. Maar voor alle audities is het verstandig om je voor te bereiden. De toneelscholen zitten verdeeld door Nederland.

TONEELSCHOOL AMSTERDAM
Academie voor theater en dans

Info:

Onze academie is uniek in Nederland: wij zijn de enige theater- en dansacademie waar je alles onder één dak vindt. Alle disciplines, alle faciliteiten. Een gemeenschappelijk podium voor vijftien gespecialiseerde opleidingen. Waar we elkaar inspireren. Waar we nieuwe wegen vinden. Conventies te lijf gaan. Samen denken, durven en leren en zo nieuwe ideeën tot leven brengen.

https://www.atd.ahk.nl

Toneelschool Utrecht
Over HKU Toneelschool

HKU Theater heeft veel gezichten: je kunt bij ons bacheloropleidingen volgen voor acteur, theatermaker, theaterschrijver, theatervormgever, docent theater en digitaal theatermaker.

Alle opleidingen hebben gemeen dat ze theater op een vernieuwende manier benaderen. Niet vanuit een ivoren toren, maar sterk betrokken bij ontwikkelingen in het theater en de wereld om ons heen.

Wij werken graag met studenten die de grenzen van het theater op willen zoeken en de wereld iets te zeggen hebben, bijvoorbeeld met theater dat speelt met fysieke en virtuele realiteit of dat de toeschouwer (ook buiten het podium) tot deelnemer maakt.

Tijdens je opleiding merk je dit onder meer aan de grote aandacht voor gedegen eigen onderzoek en de mogelijkheden die je krijgt om intensief samen te werken met studenten van andere opleidingen in projecten die je horizon aanzienlijk verbreden.

Op HKU Theater studeren circa 350 studenten en werken circa 80 docenten en gastdocenten; een kleinschalige, innovatieve, veelzijdige theaterschool.

https://www.hku.nl/Opleidingen/Theater/OverHKUTheater1.htm

Toneelschool Arnhem
De Toneelschool Arnhem is onderdeel Artez Hogeschool van de kunsten.

https://www.artez.nl/opleidingen/toneelschool

Visie

Afgestudeerde acteurs aan de Toneelschool leveren vanuit een persoonlijke artistieke visie een inhoudelijke en vernieuwende bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied. Ze brengen veranderingen teweeg in het werkveld. Ons onderwijs geeft studenten een stevige vakmatige basis en mogelijkheden zich te specialiseren binnen theater en film.

Theorie aan de Toneelschool

Het theorie-onderwijs is nauw verbonden met praktijklessen. Reflectie, onderzoek en het verwerven van kennis zijn belangrijke pijlers. Vakken als filosofie, dramaturgie en filmanalyse stellen de student in staat een breed bewustzijn over de wereld en de kunsten te ontwikkelen.

Samenwerking met de beroepspraktijk

Docenten zijn werkzaam als acteur, regisseur of dramaturg in het beroepsveld. Projecten worden in samenwerking met producenten en theaters opgezet. We onderhouden nauwe banden met regisseurs, vertegenwoordigers van gezelschappen en castingbureaus. Dankzij deze voortdurende dialoog tussen de Toneelschool en de beroepspraktijk sluit de opleiding nauw aan op het werkveld.

Ook internationaal werken we samen. We hebben een uitwisselingsprogramma met verschillende theaterscholen binnen Europa, waaronder KUG Graz, KASK Gent en RITS Brussel.

Verdieping in regisseren, schrijven of muziektheater

Wie in Arnhem studeert, kiest voor een studie als acteur. Studenten kunnen in het tweede gedeelte van hun studie gebruik maken van de vrije studieruimte om zich te verdiepen in bijvoorbeeld regisseren, schrijven of muziektheater. Na je studie kun je aan het werk voor theater, film en televisie.

Op alle vier de scholen in Nederland zal je pittige audities moeten doen om aangenomen te worden op de . Uiteraard kunnen we je bij Vooropleiding Theater De Toneelmeester helpen met de voorbereiding, zodat je de kans om aangenomen te worden zo groot mogelijk maakt.

Toneelschool Maastricht
De Toneelacademie Maastricht biedt een brede, vakinhoudelijke acteursopleiding aan. Traditionele en nieuwe theatervormen komen op je pad. Je traint de expressiviteit van je lichaam en je stem intensief. In de spelprojecten maak je kennis met de meest uiteenlopende regisseurs, werkwijzen en speelstijlen. Je werkt veel samen met de opleidingen voor performer en regisseur. Dat inspireert niet alleen, het verrijkt ook jouw theaterhorizon. Acteren voor de camera is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Net als aandacht voor muzikale ontwikkeling. Zangles is er voor iedere student. Wil je daarnaast zelf muziek spelen en/of leren componeren, dan kun je een extra programma volgen.

Acteren vereist lef. Je bent je eigen instrument. Als acteur ga je telkens weer een gevecht aan met jezelf en de materie. Dat vraagt een behoorlijke portie doorzettingsvermogen. En autthenticiteit

In de theorielessen maak je kennis met de theatertraditie en ons cultureel verleden. Daarbij sla je altijd de brug naar het heden. Wat betekent acteren nu? Je denkt kritisch na over ontwikkelingen in het theaterlandschap èn daarbuiten. Je leert je eigen plaats te bepalen èn te benoemen.

Samen met jouw studiebegeleider/ mentor stippel je een eigen studieroute uit. Je loopt verschillende stages en speelt voorstellingen in Nederland en daarbuiten. De docenten van de Toneelacademie en alle gastdocenten staan met minstens één been in de theaterpraktijk van Nederland of Vlaanderen. Ze inspireren en gidsen jou op de wegen die jij wilt inslaan.

De opleiding tot acteur is een voltijdse dagopleiding van 4 jaar.

TONEELSCHOOL
Toneelschool in Amsterdam

Toneelschool Amsterdam
Er zijn 4 HBO Toneelscholen. Toneelacademie Maastricht, Toneelschool Arnhem, Toneelschool Utrecht en Academie voor theater en Dans. Vooropleiding Theater Amsterdam biedt één van de beste opstappen naar de toneelschool. Als je bij ons het Talenten Traject volgt, krijg je overdag les, gedurende het seizoen. Om deel te nemen aan het Talenten Traject moet je auditie willen doen bij één van de Theaterscholen in Nederland. Selectie vind plaats door deelname aan een van de vooropleiding groepen.

Het is belangrijk dat je de ambitie en het talent hebt om op professioneel niveau te acteren. Je hebt bijvoorbeeld een tussenjaar genomen om les te nemen of bent op een andere manier gericht en serieus bezig je toe te leggen op het vak en een plek te verwerven op één van de toneelscholen.

De Toneelmeester is dan de plek om jezelf te ontwikkelen.

Toneelschool
Acteren is niet een kunstje leren of een wetenschap. De audities van een toneelschool zijn zeer intensief en persoonlijk. Op de toneelschool er wordt naar talloze aspecten van de acteur gekeken. Op de audities wordt er van je verwacht dat je jezelf kan laten zien. Dat je je zelf durft te zijn en je fantasie de loop kan laten. Bij monologen die je moet voorbereiden, gaat het er niet om dat je het ‘perfect’ doet maar dat het jouw vertelling is. Het is van groot belang dat je je tekst heel goed kent op de audities van een theaterschool. Verder zullen ze je vragen de monoloog anders te doen dan je in eerste instantie deed. Dit doen ze om te zien dat je niet helemaal geregisseerd bent en dat ze jou niet goed kunnen beoordelen. Voorbereiding geschiedt dus door jezelf te trainen in talloze aspecten van spelen, waarbij het dus niet gaat om die ene monoloog te kunnen spelen. De vele oefeningen die we met je doornemen hier bij De Toneelmeester zullen bij de auditie van een toneelacademie goed van pas komen. We geven je een goed beeld van wat het vak acteren inhoudt.


Als beginnende acteur moeten je ambities hoog liggen. Je kunt opgeven bij een van onze vooropleiding theater te volgen als voorbereiding voor de HBO toneelschool audities. Om toegelaten te worden voor ons Talenten Traject is een strenge selectie, maar heb je voldoende talent en ambitie dan hebben we veel goede docenten die je kunnen ondersteunen. We hebben 14 jaar ervaring en hebben veel acteurs naar een HBO theateropleiding geholpen. Meestal via onze Vooropleiding Theater. We leveren elk jaar de meeste leerlingen af aan de Toneelschool van heel Nederland. Op onze website staat welke mogelijkheden we jou kunnen bieden, of neem contact met ons op.

Voorbereiding toneelschool
De toneelschool heeft geen maximum leeftijd om aangenomen te worden. Echter is het wel het geval dat het lastiger wordt boven de 24 jaar. Ook gaan de toneelscholen er anders mee om. De acteeropleidingen hebben hun eigen richtlijnen. Hoe ouder je bent en wellicht hoe moeilijker het wordt om je vrij te ontwikkelen.

Toneelscholen
De toneelscholen in Nederland zijn Toneelacademie Maastricht, Toneelopleiding Utrecht , de ATKA Amsterdamse Theater en Kleinkunst academie nu ook wel academie voor dans en theater. Theaterschool Arnhem ARTEZ.

Vooropleiding Theater van Nederland
Al tien jaar lang worden er vele acteurs aangenomen van onze vooropleiding theater. Onze spelers van het talenten traject beschikken over talent, ijzeren doorzettingsvermogen, creativiteit en ambitie. De vooropleiding theater is om je voor te bereiden op de Toneelschool audities. Verder is het verstandig om naar opendagen te gaan van verschillende theaterscholen. Neem lessen bij een jeugdtheaterschool van de Toneelmeester of meld je aan de beste Vooropleiding Theater Nederland, De Toneelmeester en volg een acteerworkshop.

De Toneelmeester
De Toneelmeester biedt een zeer divers workshop aanbod. Alle workshops sluiten aan bij een andere doelgroep. We hebben voor onze talenten intensieve trajecten zoals het Talenten Traject. De Toneelmeester staat bekend om zijn gedreven maar vooral docenten met een enorme staat van dienst. Ze hebben zelf een toneelschool, theaterschool of een toneelacademie doorlopen en spelen in het theater en in films. De Toneelmeester heeft zijn ervaring en staat van dienst uit het verleden als act2act. De spelers komen uit heel Nederland en België om bij ons lessen te volgen. De Toneelmeester is de vooropleiding theater Nederland. De acteeropleiding is gevestigd in Amsterdam west op de Jacob van Lennepkade 334. Naast het gezellige cafe waar we na de les onze bevindingen bespreken is ons eigen theater. We maken in ons eigen theater ook voorstellingen. Onze voorstellingen spelen ook in de theaters door heel Nederland.

De vooropleiding theater sluit aan bij de volgende scholen:

Codarts

ATKA Amsterdam

HKU Utrecht

Fontys

Toneelacademie Maastricht

Toneelschool Amsterdam

Vooropleiding voor het theater in Nederland

Wil je graag naar de theaterschool? Meld je aan voor een vooropleiding theater in Nederland, zodat je kunt werken aan je vaardigheden als beginnend acteur. Elk jaar passen we onze werkwijze aan. Zo zijn we altijd up to date met de audities voor de Toneelschool.

We stemmen de acteeropleiding af op de wijze waarop je bij de auditie op de theaterschool beoordeeld zal worden.

Academie voor Theater en Dans
Toneelschool Amsterdam , Academie voor Kleinkunst of ook wel ATKA.

Als acteur moet je buiten het werken aan je vakmanschap ook werken aan je persoonlijkheid. We trainen bij de vooropleiding theater ook je inzicht en je positie in de maatschappij. Je visie als kunstenaar.

Lees meer